Vremurile astea ne lovesc atat de tare in tot ceea ce stim despre viata incat avem cu totii momente in care pur si simplu nu ne vine sa credem ce a ajuns lumea. Ne revenim, ne scuturam, asta e, cautam ancore de readaptare si mergem inainte.

Si in mersul asta bajbait asa, saltat intr-un picior, cu o mana la masca si cu alta pe taste, ca si cum am juca cu totii un sotron infinit si stupid, ne oprim si ne uitam la cate o minune, ca Alice cu gasca ei, intr-o Tara a mini-minunilor. Cum e aceasta cafenea din nord-estul Germaniei, ai caror proprietari au gasit ideea absolut geniala de a distanta clientii asezandu-le pe cap baghete de plastic pentru inot.

E in ideea asta atata candoare si nebunie si dorinta de adaptare – “sa gasim naibii ceva sa-i tinem pe oameni la cafea distantati da’ sa nu se simta tracasati, evident… Pai hai sa le punem niste baghete d-astea de mare in cap. What?!.. Pai asa, ca sunt lungi si pastrezi distanta, n-ai cum sa te apropii. Nu… hahahahah…”

Ba da, iata ca ba da. SI oamenii au venit, s-au asezat, au baut cafea cu baghetele de plastic pe cap, s-au lasat fotografiati de duduie twitterul in Germania cu ei. Pana si englezii ii privesc acum cu admiratie – n-ai fi zis ca za germans au atata umor… Vazand nastrusnicii dintr-astea, parca iti mai vine un pic optimismul la loc; n-avem cum sa nu supravietuim cu bine daca suntem in stare de astfel de idei.