La mai bine de o luna si jumatate de carantina globala, oamenii incep sa isi deseneze mental lumea de dupa. Cum va fi si cum vom fi. Si incearca fiecare sa traseze linii de recunoastere. Fast Company a sistematizat mai multe tendinte, ipoteze de fapt. Pun si eu cateva mai jos.

WORKING FROM HOME BECOMES THE NEW NORMAL.
N-as sti sa zic daca ne incanta sau nu si nu imi dau seama nici daca va dainui chestia asta. Poate ca da, cine stie. tehnologia va fi capabila sa ne transporte virtual oriunde. Poate ca va fi de ajuns.

THE DIGITAL MIGRATION ACCELERATES
Asta e deja vizibil pana si din strafundurile birocratiei comuniste, asa cum e in Romania. Practic, suntem nevoiiti sa ne refugiem cu totii in virtual, daca realitatea e cucerita de invizibilul COVID-19.

EDUCATION GOES VIRTUAL
Cu riscurile aferente, ar putea sa goes forever, sa dispara in virtual si sa ramanem doar cu amintirile acelei educatii ciudata pe care o primeam unii dintre noi, subiecti ai unor experimente ciudate, cu profesori, examene si restante.

HEALTHCARE CONFRONTS SOME OLD PROBLEMS
Da, sistemele medicale sunt in linia intai si cumva virusul le strapunge si le transforma intr-un fel in care nici nu ni-l putem imagina. Cred ca marele provocari vor fi tocmai astea – statele sa gasesca cele mai inteligente strategii sa transforme medicina, prin tehnologie, in cea mai eficienta arma a umanitatii.

TRANSPORTATION REBOUNDS, AND EVOLVES
Ca si cum ai fi intr-un Bagdad in plin razboi si ar trebui sa traversezi orasul musai. Ai nevoie de un blindat safe. Intreaga societate va avea nevoie de un sistem de transport care sa ne duca zilnic, in fiecare minut, dintr-un loc in altul. O intreaga civilizatie va reinvata sa mearga – pe unde, cand si in ce conditii.

NEW THINKING CHANGES OLD BUSINESSES
Mai degraba cred ca new thinking va distruge vechile business-uri si va crea instantaneu altele, pe ruinele lor. Ironia e ca rezistenta la schimbare va castiga multe batalii, va invinge eroic si va muri patetic.
Si mai sunt cateva interesante. Cititi intreg materialul din link-ul de mai sus.

Photo – copyright Traian Panghe, Greece, 2018