Cand citesti astfel de povesti, parca nimic in lume nu mai e a fel. Atata incarcatura simbolica si emotionala apasa pe umerii cititorilor, incat pare ca nu mai e suficienta emotie de strans, ca toata s-a adunat in jurul acestei povesti uluitoare.

Un veteran de razboi de 100 de ani, impliniti azi, a inceput acum cateva saptamani o campanie de strangere de fonduri pentru National Health Service, sistemul spitalicesc din UK. Capitanul Tom Moore merge de ani buni cu ajutorul unui cadru si si-a propus sa faca 100 de ture in gradina casei sale din Marston Moretaine, Bedfordshire, o provocare careia i-au raspuns sute de mii de oameni din Regatul Unit si din intreaga lume.
Aceasta minune de om a reusit sa faca posibila strangerea unei sume uriase – 30 de milioane de lire sterline. Sute de mii de felicitari si vederi au fos ttrimise pe adresa capitanului Tom iar nepotul lui, Benjamin, le-a sortat si aranjat pe toate in holul scoii unde invata.

Un om urias, care a reusit sa capaciteze energiile si eforturile unei natiuni a fost sarbatorit azi de o tara intreaga. Cititi povestea de aici si cautati si pe google altele; cu adevarat impresionante.